Intell Pack Power – servicii de investigatii si consultanta

Activitati de investigatie

Investigatii economico-financiare

Va aflati in mediul antreprenorial pentru a realiza profit – acesta este si motivul partenerilor dumneavoastra comerciali si al concurentilor. De aceea, situatia economico-financiara a acestor companii este la fel de importanta precum cunoasterea persoanelor din viata dumneavoastra, in special cand valorile contractelor sunt ridicate sau prestatiile acestora sunt esentiale pentru activitatea companiei dumneavoastra.

 • Verificarea situației economico-financiare a companiilor target-ate;
 • Verificarea litigiilor in care sunt angrenate companiile de interes;
 • Identificarea si verificarea persoanelor cu funcție de decizie din cadrul companiilor;
 • Verificarea reputației de afaceri ale companiei de interes, inclusiv prin interviuri si exploatare in orb cu angajatii, clientii sau furnizorii companiei targetate;
 • Identificarea parteneriatelor din care face parte compania.
 • Identificarea relațiilor in care este angrenata compania de interes cu entitati publice sau private

Astfel, daca vreti sa incheiati un contract important cu un potential partener comercial, daca aveti un concurent nou sau daca nu mai sunteti sigur de puterea economica a partenerilor comerciali pe care ii aveti deja, nu lasati lucrurile la voia intamplarii.

Procesul decizional trebuie sa aiba la baza informatii exacte despre situatia eocnomico-financiara a acestora – obligatii scadente, credite si creante, cash-flow, acestea sunt doar cateva dintre informatiile pe care le vom obtine pentru dumneavoastra, astfel incat sa puteti lua decizii asumate, in cunostinta de cauza, solid fundamentate.

Alte informatii foarte importante pentru dumneavoastra sunt si litigiile in care sunt angrenate companiile de interes pentru dumneavoastra – aceasta deoarece litigiile pot avea un impact foarte mare nu doar asupra companiilor, sub aspect financiar, ci si asupra persoanelor din managementul acestora, uneori inclusiv sub aspect penal.

Spre exemplu, este limpede ca incheierea unui contract cu un potential distribuitor ce a avut multe procese din cauza neplatii creditului furnizor nu reprezinta o decizie de afaceri inteleapta. Sau poate ca doriti sa cumparati o companie concurenta, iar pe rolul instantelor se afla un proces cu valoare foarte ridicata in care partea vinovata (paratul) este chiar compania concurenta – puterea dumneavoastra de negociere va spori semnificativ avand aceste informatii.

Alte informatii deosebit de utile pentru deciziile dumneavoastra de afaceri sunt cele referitoare la persoanele cu putere decizionala din cadrul companiilor de interes. Dincolo de datele de contact ale acestor persoane, va putem obtine orice informatii necesare, puse la dispozitie fie de institutii publice, fie de persoane care detin acele informatii, fie aflate de catre agentii nostri operativi prin procedurile specifice de investigatii.

Similar, vom verifica reputatia de afaceri a companiei de interes, prin cercetarea istoricului acesteia, a asociatilor, respectiv a administratorilor. In acest sens, vom apela inclusiv la interviuri si exploatare in orb cu angajatii, clientii sau furnizorii.

Un alt segment important al investigatiilor economico-financiare consta in identificarea parteneriatelor din care face parte compania, precum si a relatiilor cu entitati publice sau private, pentru a sti ce oportunitati va puteti crea prin intermediul companiei de interes, precum si la ce riscuri va puteti expune.

Due dilligence

O verificare atenta a unei companii va poate scapa de grija privind conlucrarea cu furnizori, colaboratori ori investitori neseriosi. Echipa INTELLPACKPOWER va poate oferi informatii relevante despre cei pe care ii doriti parteneri. Veti putea ulterior sa luati decizii bine fundamentate pe baza informatiilor primite de la noi cu privire la antecedentele companiilor pe care le vizati, minimizand astfel riscurile inerente noilor parteneriate comerciale.

 • o verificare atenta a unei companii vă poate scăpa de grija privind conlucrarea cu furnizori / colaboratori / investitori neserioși. Echipa intellpackpower vă poate oferi informații relevante despre cei pe care îi doriți parteneri. Veți putea ulterior să luați decizii pe baza informațiilor primite de la noi cu privire la antecedentele companiilor pe care le vizați.
 • Verificarea tuturor asociatilor, acționarilor si administratorilor, precum si întocmirea unei harți relaționale ale acestora cu alte companii sau businessuri

Cu ajutorul agentilor nostri operativi si a colaboratorilor din institutii si organizatii relevante, vom verifica asociatii, actionarii si administratorii din cadrul companiilor cu care aveti sau doriti sa aveti parteneriate comerciale, si vom intocmi o harta relationala a acestora cu alte entitati private sau publice.

Verificare angajati

Angajatii sunt resursa cea mai importanta a oricarei companii. Competenta acestora este, cu siguranta, deosebit de importanta, insa, poate chiar mai importanta este reputatia si loialitatea acestora. Angajatii ce nu sunt de incredere reprezinta cea mai mare vulnerabilitate a companiilor in materie de secrete comerciale si alte date confidentiale.

 • Verificarea oricărui angajat din companie, care urmeaza sa fie angajat sau este angajat;
 • Verificarea periodica a angajatilor existenti aflati in poziții de middle si top management;
 • Infiltrarea de personal calificat pentru a obține informatii din interiorul propriei companii;

Nu putine au fost cazurile cand companii mari au abordat angajati neloiali din cadrul companiilor concurente pentru a obtine informatii cruciale care, odata ajunse in mainile concurentilor, au adus falimentul companiilor din care faceau parte angajatii neloiali.

De aceea, multe companii recurg la verificarea angajatilor, atat a celor existenti, cat si a viitorilor angajati, aflati in faza interviurilor sau in perioada de proba. Verificarea angajatilor se realizeaza atat intern, prin probe specifice, cat si extern, prin scenarii cu joc de rol, scopul fiind cel de a evalua gradul de predispozitie a persoanelor vizate de a dezvalui informatii.

In cazul angajatilor aflati pe pozitii de middle si top management, verificarile pot fi realizate periodic, intrucat si abordarile din partea unor terti interesati pot fi, de asemenea, periodice. Daca detineti informatii ca unul sau mai multi angajati aflati pe pozitii-cheie sunt abordati periodic de concurenta pentru a divulga informatii sau pentru a lua diverse masuri in defavoarea dumneavoastra si in favoarea concurentei, va punem la dispozitie servicii permanente de contrainformatii menite sa asigure integritatea angajatilor respectivi.

Inclusiv dumneavoastra puteti fi interesat sa aflati informatii de la angajatii dumneavoastra, informatii pe care nu le puteti obtine intrebandu-i direct. De aceea, va punem la dispozitie agentii nostri operativi pentru infiltrarea acestora in cadrul companiei dumneavoastra, prin incadrarea pe pozitii relevante, astfel incat acestia sa castige increderea angajatilor si sa obtina informatiile care va intereseaza (ex. scurgeri de fonduri, scurgeri de informatii, sindicate informale).

Identificarea de bunuri sau proprietati

In cazul in care aveti debitori ce nu vor sau nu pot sa isi plateasca datoriile fata de dumneavoastra, este firesc sa recurgeti la executarea silita asupra bunurilor acestora, indiferent ca vorbim despre bunuri aflate in proprietatea companiei ori de bunuri aflate in proprietate personala. Recuperarea creantelor va fi, insa, foarte dificil de realizat daca debitorii au ascuns bunuri de valoare pe care le detin. Inclusiv proprietatile pot fi ascunse in sens juridic, prin cedarea drepturilor de proprietate catre terti interpusi.

 • Identificarea de bunuri/proprietati care se doresc a fi ascunse de creditori/debitori
 • Verificarea procedurilor de achiziție in cadrul unei companii si urmărirea procesului in sine de achiziție de bunuri sau servicii
 • Identificare bunuri mobile/imobile proprietate personala

De aceea, agentii nostri operativi, alaturi de echipa juridica, vor face investigatiile necesare pentru a descoperi toate bunurile si proprietatile detinute de debitorii dumneavoastra. Cercetarile vor fi efectuate atat prin interogarea bazelor de date publice, puse la dispozitie de catre institutii precum ANAF, Arhiva Electronica de Garantii Reale si Mobiliare, Cartea Funciara sau Registrul Comertului, cat si prin proceduri operative in teren (ex. filaj, joc de rol, intervievare persoane din cercurile relationale).

Un alt serviciu similar pe care vi-l oferim consta in verificarea procedurilor de achizitie din cadrul companiei dumneavoastra si in urmarirea procesului. Responsabilul sau departamentul de achizitii este un element-cheie in organigrama companiilor ce fac achizitii in mod curent.

Uneori, insa, mai ales daca loialitatea si reputatia personalului nu au fost verificate, acesta poate vicia procedura de achizitii in interes personal, fie prin acorduri ascunse cu furnizorii, fie prin scurgerea de fonduri sau bunuri. Astfel, din cauza ritmului alert al vietii sau a increderii nefondate pe care o aveti in personal, este probabil sa nu observati pierderile sau chiar sa nu aveti cum sa le descoperiti.

De aceea, vom verifica toate procedurile de achizitii desfasurate de compania dumneavoastra si vom investiga persoanele responsabile prin proceduri specifice, astfel incat sa aflam daca practicile lor sunt loiale ori neloiale.