Intell Pack Power – servicii de investigatii si consultanta

Business intelligence

Analiza de piata

Pentru o companie ce isi doreste maximizarea profiturilor si minimizarea pierderilor, este esential ca deciziile de afaceri sa fie luate in cunostinta de cauza, respectiv prin luarea in considerare a tuturor factorilor relevanti, plecand de la identificarea contextului geopolitic general si local si mergand pana la identificarea persoanelor cu putere de decizie, indiferent ca vorbim de nivelul politic (administratie publica) ori de nivelul unei societati private.

 • Identificarea contextului geopolitic general si local;
 • Identificarea persoanelor cu putere de decizie locala;
 • Identificarea persoanelor care pot influenta businessul pentru care se dorește implementarea;
 • Identificarea organizațiilor si persoanelor care pot oferi sprijin;
 • Identificarea zonelor si persoanelor de risc pentru businessul ce urmează sa fie implementat;
 • Identificarea potențialilor clienți;
 • Identificarea furnizorilor;
 • Identificarea riscurilor associate businessului si trasarea unor directii de acțiune.

Orice companie trebuie sa isi cunoasca foarte bine piata in care activeaza. Indiferent ca vorbim despre concurenti, furnizori sau clienti, este necesar sa fiti informat cat mai bine cu privire la activitatea acestora. De asemenea, trebuie sa cunoasteti zonele si persoanele de risc pentru activitatea dumneavoastra, mai ales daca urmeaza sa implementati un business nou.

In cazul concurentilor, este deosebit de important sa stiti care sunt preturile practicate de acestia, precum si ce proceduri de identificare a prospectilor folosesc, cum se desfasoara ofertarea, modalitatile de plata disponibile si, foarte important, ce persoane sustin businessurile acestora si mediul din care provin aceste persoane (institutii de stat sau societati private). Avand aceste informatii, veti putea sa va adaptati procedurile interne pentru a fi cu un pas inaintea concurentei, marindu-va, astfel, cota de piata.

In ceea ce ii priveste pe furnizori, acestia sunt partenerii dumneavoastra comerciali de care depinde randamentul incasarilor, deoarece profitul trebuie asigurat inca de la cumpararea stocurilor si maximizat la vanzarea catre clienti. De aceea, apare ca necesara nu doar analiza actualilor sau potentialilor furnizori – pentru a vedea istoricul companiei, solvabilitatea si eventuale riscuri – ci si identificarea celor mai buni furnizori, respectiv a acelora care v-ar putea oferi cele mai bune conditii comerciale, astfel incat sa va asigurati un profit cat mai mare inca de la achizitia stocurilor de la acestia.

In cazul clientilor, necesitatea aflarii cat mai multor informatii despre companiie acestora este de la sine inteleasa, intrucat riscul insolvabilitatii acestora este unul prezent la tot pasul in mediul de afaceri din Romania. De aceea, o analiza tip due dilligence (date ale asociatilor si administratorilor, situatie financiara, istoric, solvabilitate, riscuri) este o conditie esentiala inaintea acceptarii de clienti noi, in special cand este vorba despre sume considerabile.

Dincolo de cunoasterea partenerilor dumneavoastra comerciali si a concurentei, trebuie sa fiti la curent cu tot ce se intampla in industria dumneavoastra – ce companii fuzioneaza, ce companii sunt achizitionate de alte companii (exit), ce companii intra in insolventa sau sunt chemate in instanta. Avand astfel de informatii, veti putea sa va pozitionati profitabil in raport cu situatiile in care se afla ceilalti jucatori din industrie. Pentru o pozitionare corecta, vom identifica organizatiile si persoanele care va pot oferi sprijinul de care aveti nevoie, precum si persoanele de legatura cu aceste organizatii si persoane.

Business development

Analizand temeinic toate datele companiei dumneavoastra si intocmind o harta relationala, va vom furniza propuneri de actiuni pentru a va ghida in procesul decizional spre atingerea obiectivelor dumneavoastra. Tot pentru a asigura atingerea obiectivelor companiei, vom concepe o strategie de dezvoltare pe baza tururor informatiilor obtinute in procesul de intelligence, strategie pe care o vom optimiza pe parcursul implementarii acesteia, de la etapa la etapa.

 • Antreprenorii si companiile vor ști în mod constant care este poziția businessului, precum și calitatea organizării și eficiența cu care se calculează costurile fiecărui contract în desfășurare. Se oferă, de asemenea și soluții de optimizare, astfel încât profitul afacerii să sporească.
 • Identificarea furnizorilor;
 • Identificarea companiilor concurente, actionarii/asociatii lor, datele financiare ale competitorilor;
 • Identificarea persoanelor care susțin competitorii, precum si domeniul din care provin: instituții de stat sau private;
 • Analiza informaționala pe baza tuturor datelor obținute precum si întocmirea unei harți relaționale care sa stea la baza unui proces decizional;
 • Organizarea de negocieri si întâlniri cu potențiali clienti;
 • Stabilirea unei strategii de dezvoltare avand in vedere toate informațiile obținute in procesul de intelligence.

Ati dezvoltat compania, ati facut-o profitabila, insa ati atins un prag pe care nu reusiti sa-l depasiti? Sau traversati o perioada dificila in care vanzarile nu merg bine sau, desi aveti vanzari, profitul este redus?

Oricare ar fi situatia dumneavoastra, va punem la dispozitie experienta noastra vasta in dezvoltarea de afaceri profitabile – atat pe ale noastre (ex. paza si protectie, constructii), cat si pe ale clientilor nostri – pentru a va atinge obiectivele. Stiind care este pozitia businessului dumneavoastra, precum si costurile fiecarui contract in desfasurare, vom putea sa le optimizam intr-o maniera sistematica si eficienta, astfel incat sa crestem profitabilitatea companiei dumneavoastra.

Analizand temeinic toate datele companiei dumneavoastra si intocmind o harta relationala, va vom furniza propuneri de actiuni pentru a va ghida in procesul decizional spre atingerea obiectivelor dumneavoastra. Tot pentru a asigura atingerea obiectivelor companiei, vom concepe o strategie de dezvoltare pe baza tururor informatiilor obtinute in procesul de intelligence, strategie pe care o vom optimiza pe parcursul implementarii acesteia, de la etapa la etapa.

Pentru a facilita inceheirea de contracte noi, vom organiza intalniri si negocieri cu potentiali parteneri comerciali, la care va vom asista pentru a asigura succesul acestora.

Astfel, consultanta in afaceri pe care v-o oferim nu este una predata din carti, ci este una dobandita si consolidata in afacerile pe care noi insine le-am construit si le-am facut profitabile pana sa incepem sa oferim consultanta altor companii.

Am trecut deja prin problemele pe care le intampinati dumneavoastra acum, am facut greseli pe care fie le-ati facut, fie probabil le veti face, si le-am depasit atat prin eforturi proprii, cat mai ales cu ajutorul altor antreprenori care ne-au oferit pretioasa lor consultanta in momentele respective.

De aceea, nu trebuie sa va chinuiti singur. Este mult mai intelept sa profitati de experienta altor antreprenori care va pot economisi resurse pretioase de bani si energie, dar mai ales de timp, aducandu-va mult mai repede la rezultatele pe care le doriti, rezultate pe care, pe cont propriu, este posibil sa le obtineti mult mai tarziu si cu costuri mult mai mari sau chiar sa nu le obtineti niciodata.

Mediere si negocieri

Un alt aspect foarte important in viata oricarei companii ce isi doreste sa se dezvolte fara turbulente consta in solutionarea pe cale amiabila a conflictelor – acestea din urma fiind precursoarele litigiilor. Un litigiu nu doar ca poate fi costisitor – despagubiri civile – dar poate fi si periculos pentru persoanele din management, in unele cazuri putand fi angajata chiar raspunderea penala a acestora (ex. divulgarea secretului profesional, inselaciune).

 • Identificarea persoanelor care participa la negociere sau mediere;
 • Identificare matrice SWOT a fiecărui participant;
 • Modalitate de abordare in cadrul unei negocieri/mediere;
 • Propuneri directii de acțiune in urma finalizării medierii/negocierii;

Litigiile pot aparea nu doar in raport cu partenerii comerciali, ci si din cauza angajatilor, intrucat persoanele din management (comitenti) vor raspunde, in anumite conditii, pentru faptele angajatorilor (prepusi).

De aceea, experienta ne-a invatat ca cea mai buna cale este cea a medierii si a negocierilor in vederea solutionarii pe cale amiabila a conflictelor, inainte ca acestea sa devina litigii. Nu lasati mandria sa va intunece judecata, crezand ca aveti dreptatea de partea dumneavoastra in litigii, pentru ca, de multe ori, nu va fi asa.

In schimb, povestiti-ne ceea ce s-a intamplat (situatia de fapt), iar avocatii nostri care ne-au consiliat cu succes in zeci de conflicte, prevenind astfel situatii nedorite, vor stabili cu exactitate situatia de drept si vor concepe o strategie de negocieri pentru a va obtine cele mai bune rezulate, bineinteles pe baza profilului celeilalte parti (analiza SWOT – puncte tari; puncte slabe; oportunitati; amenintari) – indiferent ca vorbim despre o persoana fizica ori o persoana juridica. Acest profil va fi realizat de agentii nostri operative cu experienta in alcatuirea a sute de profiluri.

Astfel, culegand informatii cu privire la situatia financiara, situatia fiscala, istoricul comercial, procesele de pe rolul instantelor de judecata sau garantiile constituite asupra bunurilor, avocatii nostri vor sti cu exactitate ce este important pentru cealalta parte si vor exploata aceste elemente pentru a concepe o strategie de negocieri eficienta, nelasand nimic la voia intamplarii si tinand cont de faptul ca oamenii sunt motivati de sansa unui castig, pe de alta parte, si de riscul unei pierderi, pe de alta parte.

Stiind acest fapt, strategia de negocieri va fi conceputa pe ambele scenarii – primul scenariu pentru cazul in care vor decide sa coopereze, beneficiind astfel de un castig pe care altfel nu l-ar fi obtinut, iar al doilea scenariu pentru cazul in care refuza sa coopereze, expunandu-se la riscul unei pierderi iminente care, cel mai probabil, ii va determina sa coopereze. Pentru o astfel de strategie, insa, este esentiala culegerea informatiilor sus-mentionate pentru a alcatui profilul persoanei cu care va aflati in conflict. Aceasta strategie va cuprinde directii concrete de actiune pe care sa le urmati pentru a rezolva cu succes conflicul in favoarea dumneavoastra.